”ПОГОНЬ” ЛЬВІВ - найстаріший клуб України та Польші - заснований в 1904 році
4-разовий чемпіон Польщі 1922, 1923, 1925, 1926. 3-разовий срібний призер 1932, 1933, 1935.
МАТЧІ
наступний

5-й Тур, 08.05.2024, П`ятничани

П`ятничани
П`ятничани
Погонь
Львів

on-line
протокол

попередній

4-й Тур, 24.05.2024, Львів

Погонь
Львів
0
Рух-3
Львів
1

on-line
протокол


Прем`єр-Ліга
команда і о
1 Рух-3 4 9
2 Миколаїв 3 7
3 П`ятничани 4 7
4 Темп-Легінь 3 7
5 Галичина-Фенікс 3 6
6 Нафтовик 3 6
7 Корміл 3 4
8 Покрова 2 3
9 Галичина 3 3
10 Погонь 3 3
11 Мостиська 3 1
12 Гірник 3 1
13 Самбір 3 0

календар ігор  
Погонь у сезоні  




Новини

"Куликів" впевнено обіграв "Погонь" у матчі Прем'єр-ліги області

24.09.2013

ФК «Куликів» на власному полі у якості номінальних гостей впевнено розібрався з львівською «Погонню» і реваншувався за несподіване фіаско у грі першого кола.

Згідно календаря змагань ця гра мала б відбуватися на полі львів’ян, однак за обопільною згодою команд відбувалася на куликівській арені. Причина, яка спонукала до цього, проста: цього дня Куликів святкував День селища і саме футбольний двобій мав стати однією із центральних подій у рамках святкувань.

Досить швидко куликівцям вдалося взяти «бальона» під свій контроль і як результат цього повести в рахунку. На 11-ій хвилині Ігор Балух заробив штрафний удар поблизу кута «карного» майданчика і Роман Вірт пострілом низом спрямував «круглого» у дальній кут воріт Олега Чеботаря. Відкривши рахунок, підопічні Степана Михальчука продовжували нагнітати поблизу воріт опонента і створили ще дві-три небезпечні ситуації. Проте Ростиславу Михальчуку та Остапу Фостяку закріпити перевагу своєї команди другим результативним ударом не вдалося. Досягнути бажаного «Куликову» вдалося на 27-ій хвилині, коли Тарас Бугрин зіграв рукою поблизу власних воріт і Василь Верблянський призначив пенальті. Удар з позначки у виконанні капітана «Куликова» Ростислава Михальчука не залишив жодних шансів воротарю «Погоні». Після другого пропущеного гола підопічні Костянтина Лемішка дещо додали «обертів» і стараннями Миколи Богданова та Юрія Козела двічі змушували вступати у гру Романа Чачуня. Та доволі швидко «Куликову» вдалося збити атакувальні пориви суперника третім взяттям воріт. На 38-ій хвилині Ігор Балух уник офсайдної пастки львів’ян і вийшовши віч-на-віч з Чеботарьом спокійно спрямував «сферу» повз воротаря у сітку. Після цього гра у куликівців як кажуть «пішла» і м’яч ще декілька разів був близьким до того, щоб опинитися у сітці воріт «Погоні». Так в одному з епізодів Назар Бойко з декількох метрів спрямував «бальона» над поперечиною, замикаючи прострільну передачу Балуха, а хвилиною потому вже Балух, вийшовши на «побачення» з воротарем, пробив повз ворота. Між цими нагодами куликівців могли скоротити рахунок і гравці «Погоні», однак Іван Юськевич не зміг переграти Чачуня, вийшовши сам на сам.

Початок другого тайму «Погонь» розпочала з атаки, яку красивим влучним ударом у дальній верхній кут завершив Роман Кокотайло, який з’явився на полі після перерви. Що цікаво, ще у першому колі Роман захищав кольори куликівської дружини. Пропущений швидкий гол в якійсь мірі вніс певний сумбур у дії гравців «Куликова», які почали допускатися прикрих помилок і віддали ініціативу супернику. «Погонь» прагнула скористатися невпевненістю суперника, однак до по-справжньому гольового закінчення свої атаки не доводила. Лише в одному з епізодів мав нагоду оформити «дубль» Кокотайло та не зміг дістатися до м’яча після прострілу Козела. Також небезпеку несли і удари у виконанні Романа Бойка та того ж таки Кокотайла, однак їм бракувало влучності. Куликівці намагалися проводити стрімкі контратаки і принаймі дві з них у середині тайму могли стати результативними, проте Владислав Кудрявцев після зручної передачі Балуха пробив повз ворота, а удар головою Балуха після розіграшу кутового заблокував один із оборонців «Погоні». Під завісу тайму львів’яни, не полишаючи надій здійснити невелике футбольне диво та врятувати поєдинок, зробили акцент на атаку, перейшовши на гру у три оборонці. Це призвело до того, що «Куликову» почали вдаватися стрімкі контратаки. Так після передач з правого флангу у виконанні Анатолія Тітуніна наодинці з львівським воротарем опинялися Роман Вірт та Тарас Данило, однак свої «дуелі» вони програвали. Після розіграшу кутового головою пробивав Михальчук та м’яч розминувся із воротами. Та все ж на 89-ій хвилині куликівцям вдалося вчетверте потішити своїх прихильників. Черговим провалом оборони «Погоні» скористався Петро Сідельник і переправив м’яча у порожні ворота. Після цього ефектними сейвами довелося відмітитися ще й обом «кіперам». Так спершу Роман Чачунь у красивому кидку перевів круглого за межі поля після удару головою Юрія Козела, а через хвилину вже блискучу майстерність парирувавши зрячий удар у кут воріт від Ростислава Михальчука продемонстрував Олег Чеботарь.
Тож у підсумку впевнена перемога «Куликова», який продовжує боротьбу за один із комплектів нагород.

ЛКС «Погонь» Львів – ФК «Куликів» 1:4 (0:3).
Арбітри: В. Верблянський (Новояворівськ), О. Мелех, Р. Блавацький (обидва – Львів).
Делегат ФФЛ: С. Семак (Львів).
Голи: Кокотайло (47) – Вірт (11), Михальчук (27 пен.), Балух (38), Сідельник (89) .
Попередження: Смалюх (77) – Яценко (28).
«Погонь»: Чеботарь, Карабин, Острувка, Салюк (Пелех, 81), Смалюх, Бугрин (Кокотайло, 46), Богданов, Сухій (Грицик, 74), Юськевич, Р. Бойко, Козел.
«Куликів»: Чачунь, Литвин (Бубен, 90+4), Михальчук, Тарновський, Білий, Н. Бойко (Тітунін, 55), Яценко (Кудрявцев, 46), Вірт (Данило, 87), Балух (Чернецький, 62), Сідельник (Гатин-Лозинський, 90), Фостяк (Мазур, 71).

Микола Вантух













офіційний сайт
Pogon.Lwow.net


Команда

99 Максим Стеценко


© REKLAMA.lviv.ua. Всі права захищено. 2009 - 2024. Update cookies preferences