”ПОГОНЬ” ЛЬВІВ - найстаріший клуб України та Польші - заснований в 1904 році
4-разовий чемпіон Польщі 1922, 1923, 1925, 1926. 3-разовий срібний призер 1932, 1933, 1935.
МАТЧІ

попередній

2-й Тур, 14.04.2024, Миколаїв

Миколаїв
Миколаїв
4
Погонь
Львів
0

on-line
протокол


Прем`єр-Ліга
команда і о
1 Рух-3 3 9
2 Темп-Легінь 3 7
3 П`ятничани 3 6
4 Нафтовик 3 6
5 Корміл 3 4
6 Миколаїв 2 3
7 Покрова 2 3
8 Галичина-Фенікс 2 3
9 Галичина 2 3
10 Погонь 2 3
11 Мостиська 3 1
12 Гірник 3 1
13 Самбір 3 0

календар ігор  
Погонь у сезоні  




Новини

"Погонь" - "Рух": Без центру захисту у грі з командою рівня Першої ліги

17.08.2015

Винниківський «Рух» здобув свою девяту перемогу у чемпіонаті обласної Прем’єр-ліги. Перед найтитулованішої командою обласного чемпіонату на стадіоні імені Богдана Маркевича у Винниках не встояла львівська «Погонь». Господарі не без допомоги своїх зіркових гравців Олександра Алієва та Максима Шацьких святкували перемогу з рахунком 7:1.

На матч проти «Погоні» колишні «динамівці» Олександр Алієв та Максим Шацьких вийшли в основному складі. Такий хід від президента клубу Григорія Козловського, а саме запрошення цих гравців у команду, а також від головного тренера Романа Гданського, а саме довіра їм вийти в основі, і була найочікуванішою для вболівальників. Саме на таких футболістів, а також на інших відомих гравців «Руху» і приходять подивитися ті, для кого і грають. У сьомий день тижня жителі Винник, а також гості міста в очікуванні хліба та видовищ уже традиційно заповнюють трибуни стадіону імені Богдана Маркевича.

Початок матчу 11 туру для винниківських вболівальників виявився радісним. Уже на 4 хвилині зустрічі Алієв зі штрафного прошив воротаря команди суперника. Втім, гол Олександра не дав спокійного життя команді господарів у першому таймі. «Погонь» не без допомоги захисників «Руху» на 8 хвилині матчу зрівняла рахунок. Віктор Барабаш метрів з 11-ти пробив нового воротаря «Руху» Олександра Дяченка.

Рахунок 1:1 протримався у матчу до 36 хвилини. «Рух» здебільшого атакував, а «Погонь», хоч і захищалася, проте робила це успішно, оскільки створювала собі можливості для контратак. Моментами команда зі Львова дивилася дуже і дуже непогано. Залишалося лише запитання наскільки довго вистачить «Погонь» у матчі проти такого міцного суперника як «Рух».

Як виявилося згодом, вистачило навіть на увесь перший тайм. Спочатку на 36 хвилині Омельченко та Шацьких заставили помилитися центрального захисника «Погоні», і Максим фактично розстріляв ворота суперника, а наприкінці першого тайму перед самісіньким свистком на перерву новачок «Руху» Олексій Омельченко забив гол у роздягальню після показової комбінації – 3:1 після першого тайму.

У другому таймі продовжилося видовище для вболівальників. І «Рух», і «Погонь», розуміючи для кого грають, подарували глядачам моментами гольовий та відкритий футбол. Єдина різниця була у тому, що забивати голи вдавалося лише одній команді.

Алієв, а згодом Кікоть, Шептицький та Фурта довели справу до розгрому, забиваючи голи на будь-який смак. Особливим моментом у матчі стала поява на полі легендарного футболіста «Руху» Романа Манорика. Глядачі на трибунах не те, що оживилися, а навіть відчули особливі емоціїї, коли нападник «Руху» не забивав з хороших позицій. Не віддав пас на Манорика і Олег Шептицький, коли обоє нападників «Руху» вийшли фактично один на один з воротарем суперника. Шептицький хоч і забив, проте на трибунах у свою адресу почув не найкращі слова, мовляв, пожалів пас улюбленцю місцевої публіки.

Перемігши «Погонь» з рахунком 7:1, «Рух» не тільки закріпився вгорі турнірної таблиці, а ще й відірвався від найближчого переслідувача на 5 очок. Один з головних суперників «Руху» у боротьбі за чемпіонство «Гірник» з Соснівки несподівано вдома з рахунком 0:1 програв «Кар’єру» з Торчиновичів, а відтак відстає тепер від «Руху» уже на сім очок, при цьому маючи один матч у запасі.

На друге місце в турнірній таблиці піднявся СКК «Демня». В 11 турі підопічні Павла Котовенка обіграли ФК «Опір» - 3:1. Після 11 матчів в активі «Демні» 23 очки.

У середу, 19 серпня, на «Рух» очікує матч-відповідь 1/16 фіналу Кубка України серед аматорів. У Хмельницькому винниківчани зіграють проти місцевого «Гетьмана». У Винниках «Рух» святкував перемогу з рахунком 4:0, а відтак питання виходу команди Романа Гданськього до наступного раунду уже практично вирішене. Повторний матч перетворився на формальність та тренування з підвищеною відповідальністю.

Богдан Пастернак для «Галичини Спортивної»













офіційний сайт
Pogon.Lwow.net


Команда

99 Владислав Мазур


© REKLAMA.lviv.ua. Всі права захищено. 2009 - 2024. Update cookies preferences