”ПОГОНЬ” ЛЬВІВ - найстаріший клуб України та Польші - заснований в 1904 році
4-разовий чемпіон Польщі 1922, 1923, 1925, 1926. 3-разовий срібний призер 1932, 1933, 1935.
МАТЧІ

попередній

2-й Тур, 14.04.2024, Миколаїв

Миколаїв
Миколаїв
4
Погонь
Львів
0

on-line
протокол


Прем`єр-Ліга
команда і о
1 Рух-3 3 9
2 Темп-Легінь 3 7
3 П`ятничани 3 6
4 Нафтовик 3 6
5 Корміл 3 4
6 Миколаїв 2 3
7 Покрова 2 3
8 Галичина-Фенікс 2 3
9 Галичина 2 3
10 Погонь 2 3
11 Мостиська 3 1
12 Гірник 3 1
13 Самбір 3 0

календар ігор  
Погонь у сезоні  




Новини

Перемога над чемпіоном

14.03.2016

Продовжує приємно дивувати на старті сезону "Погонь". В 1/4 турніру пам'яті Юста у дербійному матчі здобута перемога над уже друголіговим "Рухом". 

"Рух" Винники - "Погонь" Львів 0:2

12 березня - субота. Стадіон: ім. Богдана Маркевича

Арбітр: Олександр Шандор

Асистенти арбітра: Андрій Смольський, Андрій Онишків

Голи: Чунис Олег, 15 (0:1); Бойко Роман, 59 (0:2)

"Рух" Винники: Шевчук Юрій; Романюк Віталій; Бойко Роман; Молоков Іван; Баглай Андрій; Вільчинський Богдан; Макар Володимир; Іванов Роман (Яким Ростислав, 71); Панасюк Олег (Шептицький Олег, 38); Буй Микола; Омельченко Олексій

"Погонь" Львів: Чеботар Олег; Мацюпа Михайло; Гірний Святослав; Матушевський Олег; Корнєв Любомир; Юськевич Іван; Дідух Володимир (Толочко Остап, 90); Бойко Роман (Паснак Андрій, 88); Диня Іван; Бицко Владислав; Чунис Олег (Фостяк Остап, 60)

Попередження: Іванов Роман, 30; Диня Іван, 30; Юськевич Іван, 36; Мацюпа Михайло, 45+1; Баглай Андрій, 60; Фостяк Остап, 63; Макар Володимир, 78

Вилучення: Юськевич Іван, 67 (2ЖК); Баглай Андрій, 90 (2ЖК)

Найтитулованіша команда Львівської області винниківський «Рух» не стане переможцем цьогорічного Меморіалу Ернеста Юста – одного з найуспішніших тренерів в історії львівських «Карпат». Команда Романа Гданського на стадіоні імені Богдана Маркевича у чвертьфіналі турніру сенсаційно поступилася львівській «Погоні» з рахунком 0:2.

Те, що львівська «Погонь» цього року суттєво додала, зміцнила свій склад, головного тренера та тренувальний процес головний тренер «Руху» Роман Гданський говорив в інтервю ще перед матчем. Гравці «Руху», які ще перед початком Меморіалу Ернеста Юста були одними з головних претендентів на перемогу, не справилися з цим суперником і, як і минулого року, припинили боротьбу за головний кубок змагань на стадії чвертьфіналу турніру.

Матч «Рух» - «Погонь» - яскравий приклад того, коли одна команда витискає максимум, а іншій не вдається майже нічого. І справді, гравці «Руху» у цьому матчі без своїх лідерів не були схожими самі на себе. Кадрові проблеми суперника, молодість, завзятість та сувора дисципліна і стала головними складовими того, що львівська команда у цьому матчі може створити сенсацію.

Якщо відверто, то у господарів поля не обійшлося без недооцінки суперника. Хто б що не говорив, але у гравців «Руху» вона була присутньою і зіграла з ними злий жарт. Ускладнив ситуацію винниківчанам на футбольному полі і швидкий пропущений гол, який гравці «Руху» привезли самі собі. Нападник «Погоні» Олег Чунис забивав після грубої помилки центрального захисника Івана Молокова.

При рахунку 1:0 на користь «Погоні» гра у «Руху» не вдавалася й надалі. Гравці «Погоні» грали щільно в обороні, не даючи супернику щось створити в позиційній атаці. За увесь матч гравці «Руху» біля воріт суперника не створили майже нічого, натомість «Погоні» на початку другого тайму зусиллями Романа Бойка (однофамілець гравця «Руху») вдалося провести другий гол.

Змінити хід поєдинку, у якому «рухівцям» вдавалося мало що, команді Романа Гданського не вдалося. Втрати ключових гравців, а саме Богдана Костика, Андрія Кікотя та Андрія Гурського дали про себе знати. Рівноцінної заміни в Романа Гданського не було. Гравці, що вийшли на заміну, гру господарів також не підсилили.

Гра «Руху» у чисельній більшості у другому таймі нічого не змінила. В обороні «Погонь» грала дисципліновано, хлопці билися до кінця в кожному епізоді, вдало діяли на підстраховці і не боялися грати один за одного. Більше того, «Погонь» ловила суперника на контратаках і мала можливості забити більше, аніж два голи.

«Хочеш того чи не хочеш, але в кожної команди є час, коли відбувається зміна поколінь, - каже Роман Гданський, головний тренер «Руху». – Цей процес – дуже болюча операція. На жаль, за короткий час сильна команда не будується. Чимало людей з нашої команди пішли, а рівноцінної заміни їм немає. Деякі люди, які є у нас, в команді можуть зіграти 3-4 матчі, а не 30-40 ігор, скільки зазвичай ми граємо у сезоні. У суботу якраз був перший відблиск того, що хтось в будь-який момент може підвести і себе, і команду…

Цього року уже впяте беремо участь у Меморіалі Юста, і, як ніколи, відповідально підходили до цього турніру. Готувалися конкретно до матчу чвертьфіналу. На жаль, деякі наші гравці після кількох поспіль перемог забагато про себе подумали. Без недооцінки суперника також не обійшлося. Коли потрапляється дещо сильніша команда, і коли потрібно зіграти через «не можу» строго на результат, усі їхні мінуси виходять на поверхню. Якщо хтось не зіграв так, як може, через це страждає уся команда, страждають люди, які викладаються на усі сто відсотків. Поразка від «Погоні» болюча для усієї команди…»

У півфіналах Меморіалу Ернеста Юста зіграють «Скала» - «Скала» U-19 та «Погонь» - ФК «Миколаїв». Ці матчі відбудуться у середу, 16 березня. Фінал Меморіалу Ернеста Юста відбудуться у суботу, 19 березня, у Винниках на стадіоні імені Богдана Маркевича.

Автор: Богдан Пастернак
За матеріалами: Галичина спортивна














офіційний сайт
Pogon.Lwow.net


Команда

99 Віталій Пухнатий


© REKLAMA.lviv.ua. Всі права захищено. 2009 - 2024. Update cookies preferences