”ПОГОНЬ” ЛЬВІВ - найстаріший клуб України та Польші - заснований в 1904 році
4-разовий чемпіон Польщі 1922, 1923, 1925, 1926. 3-разовий срібний призер 1932, 1933, 1935.
МАТЧІ

попередній

,

Погонь
Львів
0
Нафтовик
Борислав
1

on-line
протокол


Прем`єр-Ліга
за 1-6 місця
команда і о
1 Куликів/Юність 10 27
2 Миколаїв 10 22
3 Фенікс 10 15
4 П`ятничани 10 13
5 Темп 10 9
6 Легінь 10 3
за 7-12 місця
команда і о
1 Рух-3 5 10
2 Нафтовик 5 9
3 Мостиська 5 7
4 Погонь 5 7
5 Галичина 5 6
6 Самбір 5 4

календар ігор  
Погонь у сезоні  




Новини

Прем’єр-ліга Львівщини: яким буде новий сезон?

25.02.2019

Напередодні старту сезону-2019 у приміщенні Федерації футболу Львівської області відбулася традиційна нарада з президентами і представниками 15-ти футбольних клубів Прем’єр-ліги Львівщини та її потенційних учасників під керівництвом Голови ФФЛ Олександра Шевченка.

Олександр Якович насамперед подякував президентам за активний розвиток обласного футболу та спортивної інфраструктури, закликавши до спільного обговорення і вирішення організаційних питань. Окрім цього, він наголосив на важливості чистоти і безпеки гри.

Заступник виконавчого директора ФФЛ Андрій Смольський ознайомив учасників наради з можливим форматом проведення нового чемпіонату. Так, наразі його старт заплановано на неділю, 7-го квітня. Перше коло в найсильнішому аматорському дивізіоні області має завершитися 30-го червня.

Зі слів Андрія Миколайовича, цьогоріч попередньо виявили бажання змагатися в обласній Прем’єр-лізі14 команд: «Юність» (Верхня Білка), СКК «Демня», ФК «Миколаїв», «Фенікс-Стефано» (Підмонастир), ФК «Самбір», «Думна» (Ременів), «Локомотив» (Рава-Руська), «Юність» (Гійче), «Погонь» (Львів), ФК «Мостиська», «Гірник» (Новояворівськ), «Енергетик» (Добротвір), який об’єднується зі соснівським «Рочином», минулорічний тріумфатор Першої ліги Львівщини борщовицький «Сокіл» (планує об’єднатися з дублерами «Львова») та срібний призер Першої ліги Львівщини-2018 «Кар’єр» (Старий Самбір/Торчиновичі), що замінив СФК «Кордія» з Мурованого, яка офіційно відмовилася від участі у «прем’єрці».

Письмове звернення до Федерації футболу Львівської області надіслав і дрогобицький МФК «Галичина» з проханням включити його до учасників найвищого дивізіону. Президент «Галичини» Юрій Кушлик наголосив під час наради, що в контексті цього відбувається зміцнення місцевої інфраструктури і заплановано серйозне підсилення колективу з Дрогобича. Однак «галичани» зможуть стати учасниками Прем’єр-ліги Львівщини в разі, якщо якийсь із перелічених вище клубів від цього відмовиться.

«Приємно, що нас сьогодні запросили на нараду як потенційного учасника найвищого дивізіону. Це надзвичайно корисна зустріч. Я багато дізнався нового і познайомився з президентами інших клубів. Ми бачимо, що спорт мільйонів у Львівській області і, зокрема, у Дрогобичі розвивається. Дрогобич повертається у великий футбол, адже тривалий час у цьому великому місті не було футбольної команди, тож люди тут засумували за футболом. Ми активно працюємо над завершенням реконструкції місцевого стадіону. Віримо, що наші перемоги попереду», – підкреслив Юрій Кушлик у розмові з інформаційним центром ФФЛ.

Попередній етап Кубка Львівської області-2019 заплановано розпочати 22-го травня, а його фінал провести 17-го серпня, адже саме цього дня виповниться 50 років із моменту, коли львівські «Карпати» вибороли Кубок СРСР.

Директор відділу стратегічного розвитку та маркетингу ФФЛ Тарас Репицький презентував новації цьогорічного обласного чемпіонату. Цього сезону з метою збільшення престижу і популяризації спорту номер один у нашому регіоні запроваджується пряма відеотрансляція центрального поєдинку найвищої ліги щотуру з обов’язковими післяматчевими флеш-інтерв’ю представників футбольних клубів (відповідні зміни вже внесені до регламенту). Відповідно команда-господар має забезпечити технічну підготовку такої трансляції.

Окрім традиційних відео-нарізок із матчів, у YouTube можна буде переглянути всі протистояння повністю. Представники прем’єр-лігових команд цілком задоволені такими новаціями.

«Борщовицький «Сокіл» уперше в історії отримав право виступати у Прем’єр-лізі Львівщини. Не планували виграти Першу лігу, але торік зібрали потужний колектив і здобули золоті медалі. Насамперед хочемо до середини цьогорічного сезону завершити відновлення стадіону в Борщовичах. Мені приємно взяти участь у сьогоднішньому зібранні. Ми спільно обговорили різні проблемні питання, я почерпнув чимало нової важливої інформації», – розповів віце-президент «Сокола» Богдан Сворень.

«Федерація футболу Львівської області запропонувала нам зайняти вакантне місце в обласній Прем’єр-лізі, і ми, звичайно, погодилися, адже прагнули цього. Приємно вражений діями Голови ФФЛ Олександра Шевченка, котрий просто, чітко, без жодного пафосу розставив усе по поличках. Нам подобається така робота. Наша команда укомплектована місцевими вихованцями. Цей сезон проведемо на стадіоні у Старому Самборі. Так, ми маємо амбіції, але не прагнемо реалізувати їх будь-якою ціною», – зазначив головний тренер «Кар’єра»Іван Лужецький.

ffl.org.ua












офіційний сайт
Pogon.Lwow.net


Команда

99 Андрій Затхей


© REKLAMA.lviv.ua. Всі права захищено. 2009 - 2024. Update cookies preferences